RAGGISAR

Ett enkelt och gott recept på den klassiska svenska rätten raggmunk. Stek gärna dina raggmunkar i plättjärnet så blir de tunna och håller formen.
 
RAGGMUNKAR
 
 
 
 
 
Det här behöver du.
  • 8 dl råriven fast potatis
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • smör eller rapsolja till stekning
  • 250 g bacon eller rökt sidfläsk
  • persilja

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 msk strösocker
Så här gör du.
  1. Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme.
  2. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda tunna plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
  3. Stek upp fläsk eller bacon och servera till raggmunkarna med rårörda lingon och lite hackad persilja.
  4. Tina bären och rör dem med socker tills det lösts upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0