LÖVAT

Lövbiffsgratäng smakar mums med pasta till.
 
LÖVBIFFSGRATÄNG.
 
 
Det här behöver du.
    • 350 g lövbiff strimlad
    • 2 msk imperial soy Mrs Cheng
    • 1 msk kalvfond konc
    • 1 st vitlöksklyfta riven
    • 1 st purjolök strimlad
    • 100 g champinjoner i fyra delar
    • 1 st röd paprika skivad
    • 1 msk smör

Sås:

    • 2.5 dl mellangrädde
    • 1 msk idealmjöl
    • grönmögelost grovriven t ex St Agur
    • 1 tsk timjan
    • 1 krm svartpeppar nymald

Servera med:

    • pasta kokt

Ugn: 225º

Så här gör du.
1
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.
2
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
3
Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter.
4
Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0