LIMPA

Äppellimpa utan vetemjöl. Saftigt, lättbakat bröd som inte behöver inte jäsa. Perfekt för den som vill baka nyttigt bröd samtidigt som det ska vara enkelt. Här har ni ett suveränt recept! Äpplena i degen gör brödet extra gott & saftigt.
 
ÄPPELLIMPA.
 
äppellimpa7
 
Det här behöver du.
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
1 stort  äpple
Garnering
havregryn
 
Så här gör du.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

4. Skala och riv äpplena.

5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och äpplen till en kladdig smet.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0