LAX

Lax är god och prisvärd mat att bjuda på! Passar fint att servera med rostade potatisklyftor, bakad potatis eller potatissallad.
 
GRILLAD REGNBÅGSLAX
 
Bildresultat för GRILLAD REGNBÅGSLAX
 
Det här behöver du.
  • 1 sida av regnbågslax med skinn, cirka 1 kg
  • 2-3 msk matolja
  • 1 knippa lök, gul eller röd
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk japansk sojasås
  • nymalen svartpeppar

Sås

  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mild lång chilifrukt
  • 1 stor knippa koriander
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 5 msk olivolja

Till servering

  • limeklyftor
Så här gör du.
  1. Tänd en kolbädd längs kanterna runt hela grillen. Grillen är färdig att användas efter 20 minuter.
  2. Sås: Skala och finhacka löken och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka koriander. Blanda lök, vitlök, chili och koriander på skärbrädan och hacka ihop så att allt blandas.
  3. Vispa ihop vinäger och olivolja i en skål. Vänd ner det hackade.
  4. Lägg regnbågen på ett oljat ark folie, på en grillplanka eller plåt, med köttsidan upp. Krydda med flingsalt. Ansa, dela och pensla löken med oljan.
  5. Lägg fisken på mitten av grillen och grilla den på indirekt värme under lock, 15-20 minuter. Pensla fisken med sojan 2-3 gånger under tiden. Grilla fisken till cirka 52 grader innertemperatur. Grilla löken bredvid fisken de sista 5-8 minuterna, vänd löken 1-2 gånger. Peppra fisken och fördela hälften av såsen över.
  6. Servera regnbåge och lök med limeklyftor och resten av såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0