FLANKLIGT

Servera din grillade flankstek med nyfriterad potatis, en stor grönsallad samt en fin Dijonsenap.
 
GRILLAD FLANKSTEK.
 
Bildresultat för GRILLAD FLANKSTEK.
 
Det här behöver du.

6 hg flankstek
3 hg schalottenlök
2 dl rödvin
3 msk olivolja
1 msk kalvfond
6 hg potatis, fast
5 dl frityrolja
salt & peppar

Tillbehör:
grönsallad
dijonsenap

Så här gör du.

1. Pensla köttet med olivolja, låt det ligga tills den håller rumstemperatur.

2. Skala potatisen och skiva cirka 5 mm tjocka skivor – torka av och förfritera några minuter, tag upp och låt vila på hushållspapper.

3. Skala och strimla löken, bryn i olivolja, när den blir glansig, häll på vin och fond, smaka av med salt och peppar. Tag av från spisen.

4. Grilla hela köttbiten tre minuter på var sida.

5. Tag upp och låt köttet vila några minuter. Strimla löken och lägg på köttet, ställ in i ugnen i 150°C i fem minuter medan du slutfriterar pommesen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0