SKORPOR

De passar lika bra till kaffe och te som till glögg. I stället för att själv göra din kryddblandning kan du ta 2 msk färdig pepparkaks­krydda. Tål du inte hasselnötter går det bra att ta sötmandel.
 
PEPPARKAKSSKORPOR
 
Bildresultat för PEPPARKAKSSKORPOR
 
Det här behöver du.
100 g hasselnötter
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl, 300 g
2 tsk mald kanel
2 tsk finstötta kardemummakärnor
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
100 g smör 
2 ägg
 
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i medelvarm torr stekpanna tills de får fin färg och skalet börjar lossna. Gnid av skalet i en handduk.
2. Kör samman socker, bakpulver, vetemjöl och kryddorna i en matberedare. Tillsätt hasselnötterna och smöret i bitar. Kör samman det snabbt och tillsätt sedan äggen och kör ihop till en deg.
3. Forma tre längder lika långa som kortsidan på plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100°. Skär genast längderna i sneda skivor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan ner och torka dem cirka 1 timme eller tills de är torra. Använd gärna varmluftsugn till torkningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0