CITRONER

Tänker du bara mat och bak när det gäller de små gula citrusfrukterna? Då är det dags att tänka om – citron kan du använda på flera sätt än så!
 
Bildresultat för CITRONER
 

Här är 6 smarta saker du kan använda citron till i köket:

Gör rent och fräscht i mikron
Hacka en citron och lägg i en skål med vatten, kör i mikrovågsugnen tills fönstret är täckt av ånga. Låt skålen stå kvar inne i mikrovågsugnen en kvart innan du öppnar och torkar ur.

Får bort fläckar på mässing
Har dina mässingsprylar fått fula fläckar? Strö salt på dem och gnugga därefter försiktigt med en svamp som du doppat i citronsaft. Skölj med vatten och låt torka.

Fixar fläckarna på skärbrädan
Dela en citron i två delar och stryk med snittytan över skärbrädan för att få bort matfläckar och lukt. Om fläckarna är väldigt envisa kan du låta citronen verka över natten innan du sköljer ordentligt med vatten.

Rengör rivjärnet
Rivjärn kan vara riktigt tuffa att få rena – men du löser det enkelt med lite citron. Dela frukten i två delar och riv med fruktköttssidan för att få bort rester och orenheter; tack vare citronen lossnar det snabbt.

Får krom att skina
Dela en citron i två delar och stryk snittytan över de detaljer i ditt kök som är gjorda av krom. Torka därefter av med en fuktig trasa och se hur de får nytt skinande liv!

Skapar en väldoftande luftfuktare
Låt några citronskivor puttra med lite vatten i en kastrull en stund och låt den fräscha doften sprida sig! Samtidigt ökar du luftfuktighet på ett behagligt sätt.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0