GOA PÄRER

Du måste inte vänta till nyårsafton eller till den där finmiddagen med oxfilé för att få mumsa på hasselbackspotatis. Sommaren är en utmärkt tid för denna klassiker. Testa till exempel det här receptet till något gott från grillen.
 
HASSELBACKSPOTATIS.
 
Bildresultat för HASSELBACKSPOTATIS.
 
Det här behöver du.
  • 8 potatisar
  • 3 msk smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • eventuellt lite persilja
Så här gör du.
  1. Värm ugnen till 225°C och ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  2. Skala potatisen och skiva den i cirka 3-4 mm tjocka skivor, men bara så att de fortfarande håller ihop i botten. Ett bra knep är att lägga potatisen i en träsked när du skivar.
  3. Lägg potatisarna i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Vill du slippa disk så använd ett bakplåtspapper. Bred på det rumsvarma smöret eller smält och pensla.
  4. Baka i ugnen cirka 25 minuter.
  5. Ta ut och strö över ströbröd och salt.
  6. Baka ytterligare 20 minuter, eller tills potatisen känns mjuk och färdig. Pensla med smör då och då.
  7. Strö över lite persilja om du vill, och servera tillsammans med en köttbit, fiskbit eller liknande. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0