GRATÄNG
Kassler och ananas i en gratäng, En god upplevelse.
KASSLERGRATÄNG MED ANANAS.
Det här behöver du.
600 g kassler bit
1 burk ananas i bitar
4 dl grädde
1 dl spad av ananasen
0,5-1 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
4 port jasminris
1 burk ananas i bitar
4 dl grädde
1 dl spad av ananasen
0,5-1 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
4 port jasminris
Så här gör du.
Koka riset enligt anvisningar och lägg i botten på en smord, ugnsfast form.
Skiva kasslern och skär bort kanterna. Skär i mindre bitar.
Lägg kasslerstrimlorna över riset.
Fördela ananasbitarna över.
Blanda grädde, ananasspad och chilisås. Riv vitlök och vänd ner.
Värm och häll sedan över gräddblandningen.
På med den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 20-25 minuter.
Servera med en god sallad.
Skiva kasslern och skär bort kanterna. Skär i mindre bitar.
Lägg kasslerstrimlorna över riset.
Fördela ananasbitarna över.
Blanda grädde, ananasspad och chilisås. Riv vitlök och vänd ner.
Värm och häll sedan över gräddblandningen.
På med den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 20-25 minuter.
Servera med en god sallad.
Kommentarer
Trackback