VILT

Årets viltsäsong har precis dragit igång och varför inte laga dessa viltfärsbiffar till nästa söndagsmiddag.
 
VILTFÄRSBIFFAR MED LINGON
 
 
 
 
Det här behöver du.
4 portioner
400 g viltfärs, av t.ex. älg
eller vildsvin
200 g fläskfärs
1 1/2 kalvbuljongtärning
1/2 dl vatten
1 tsk timjan
1 msk vit balsamvinäger
1 nypa strösocker
2 ägg
1/2 riven gul lök
1 dl vispgrädde
1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
nymald svartpeppar
smör till stekning
Selleri- och potatisstomp
600 g rotselleri
400 g potatis
1/2 dl olivolja
1/2 paket bacon, ca 70 g
1/2 dl finhackad persilja
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
2 dl frysta lingon
smör
Garnering
bladpersilja
 
Så här gör du.

1. Blanda vilt- och fläskfärsen i en bunke. Smula ned buljongtärningarna och rör ned resten av ingredienserna. Låt färsen svälla i kylen i cirka 20 minuter.

2. Gör under tiden stompet. Skala rotselleri och potatis och skär dem i bitar. Koka rotsellerin i 10 minuter i saltat vatten. Lägg sedan ned potatisen och koka i ytterligare 10 minuter. Häll av vattnet och ånga av rotsakerna. Mosa dem sedan med en potatisstomp och rör ned olivolja.

3. Skär baconet i små tärningar och fräs dem knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Blanda ned bacon och persilja i stompet och smaka av med salt och peppar.

5. Forma färsen till cirka 12 mindre biffar och stek dem i omgångar i smör, i 3–5 minuter per sida på medelvärme. Håll dem varma under folie eller i ugnen på 100 grader.

6. Fräs lingonen i smör i samma stekpanna som du stekte biffarna i. Häll därefter lingonen över biffarna. Servera med selleri- och potatisstompet och garnera med persilja.

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0