GULEBÖJ

Råg, bovete och chokladkross sätter smak och karaktär åt det här supersmarriga bananbrödet. Perfekt till fika och utflykt!
 
BANANBRÖD MED CHOKLAD
 
Bananbröd. Recept och foto: Sofia Henriksson.
 
Det här behöver du.
4 ägg
4 bananer, mogna
3 dl rågmjöl
1 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g mörk choklad, 70%
 
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg pösigt. Mosa 3 bananer.
3. Tillsätt mjöl, bakpulver och banan i äggen och blanda. Hacka chokladen i bitar och vänd ner i smeten.
4. Lägg bakplåtspapper i en form cirka 1 liter och fyll upp med smet. Dela den sista bananen på hälften och lägg på smeten. Baka i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0