FIKADAX

Läckra kaffelängder med marsipanfyllning. Perfekt då du vill bjuda på något lite extra till kaffetåren.
 
KOKKENS KAFFELÄNGD
 
Kaffelängd
 
Det här behöver du.

Deg:
300 g mjöl
200 g smör
3 msk socker
2 ägg
1 msk vatten 
50 g jäst

Fyllning:
125 g smör
125 g socker
125 g marsipan

Dekoration:
Ägg, mjölk eller kaffe
Pärlsocker
Hackade mandlar, mandelspån
 
Så här gör du.
Smula ner jästen i en liten skål. Häll i sockret och vattnet och rör runt tills jästen är helt upplöst. Smula ner smöret i mjölet och häll sedan i jästen och de 2 äggen. Älta degen. Om degen blir för kladdig tillsätts bara lite extra mjöl.

Rör samman ingredienserna till fyllningen. 

Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla ut till 2 rektanglar. Fördela fyllningen jämnt på de båda rektanglarna, lämna en liten bit utan fyllning på den ena långsidan. Vik in den ena långsidan (den med fyllning helt ut i kanten) så den täcker ca 2/3, vik sedan den andra långsidan över så att den överlappar lite. Upprepa med den andra.

Pensla längderna med ägg, kaffe eller mjölk och strö pärlsocker eller mandelspån på toppen.

Lägg kaffelängderna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 45 minuter. 

Ställ in plåten i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0