SOPPA
Färgglad soppa fylld med A-, B-, C-, E- och K-vitaminer samt folsyra, kalcium, jod, järn, magnesium och zink. Dessutom är den otroligt god!
GRÖNKÅLSSOPPA
Det här behöver du.
2 stånd färsk grönkål eller 500 g färdighackad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör
2 msk vetemjöl
9 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
salt och nymald svartpeppar
ev chiliflakes
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör
2 msk vetemjöl
9 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
salt och nymald svartpeppar
ev chiliflakes
Garnering och tillbehör
små fina grönkålsblad
1 msk rapsolja
2 dl crème fraiche
små fina grönkålsblad
1 msk rapsolja
2 dl crème fraiche
Så här gör du.
1. Hacka kålen (om du använder hela stånd), löken och vitlöken.
2. Stek löken och vitlöken i smöret försiktigt utan att det tar färg. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt sedan vatten och buljongtärningar. Koka upp och tillsätt sedan kålen och låt koka 5 minuter.
3. Mixa soppan med en stavmixer.
4. Tillsätt grädden och smaka av med salt, nymald peppar och eventuellt några chiliflakes.
5. Fräs några grönkålsblad frasiga i lite rapsolja.
6. Häll upp soppan i varma skålar. Klicka i en sked crème fraiche i varje skål och garnera med de stekta grönkålsbladen.
2. Stek löken och vitlöken i smöret försiktigt utan att det tar färg. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt sedan vatten och buljongtärningar. Koka upp och tillsätt sedan kålen och låt koka 5 minuter.
3. Mixa soppan med en stavmixer.
4. Tillsätt grädden och smaka av med salt, nymald peppar och eventuellt några chiliflakes.
5. Fräs några grönkålsblad frasiga i lite rapsolja.
6. Häll upp soppan i varma skålar. Klicka i en sked crème fraiche i varje skål och garnera med de stekta grönkålsbladen.
Kommentarer
Postat av: Tove Larsson
Låter jättegott!😋
Trackback