TORSK

Ugnsbakad torsk med morötter och ingefära är en fiskrätt full med goda och spännande smakskombinationer.
 
UNGSBAKAD TORSK MED INGEFÄRA
 
Ugnsbakad torsk med ingefära och morötter
 
Det här behöver du.
500 g torskfiléer
Salt
peppar
1 msk olja
40 g smör
500 g morötter
2 msk ingefära
1 dl hönsbuljong
1 dl färskpressad saft från apelsin
Saften från 1 citron
1 knippe vårlök
lite chilipulver eller chiliflagor
Dill till dekoration
 
Så här gör du.
Skär fisken i passande portionsbitar. Lägg fiskfiléerna på bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll lite olja över samt salt och peppar. Sätt in formen i ugnen på 200 grader i ca 10 min, beroende på hur stora filéerna är. 

Skala morötterna och skär dem i skivor. Skala och finhacka ingefäran. Smält hälften av smöret i en gryta och tillsätt morötterna och ingefäran, låt steka några min. Buljong, apelsinsaften och citronsaften hälls ner i grytan och blandningen kokas till den får en lite tjockare konsistens. Skiva vårlöken och ha i den i grytan tillsammans med chilin. Fortsätt koka tills morötterna är möra men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt det sista av smöret och rör runt försiktigt.

Dekorera med dill och servera fisken med ex. ris eller potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0