SEGT

Spröda och samtidigt lite sega kolasnittar med en fin ton av ingefära förgyller kvällsfikat. Eller – fika när som helst på dagen!
 
KOKKENS SEGA IINGEFÄRSSNITTAR
 
Bildresultat för SEGA INGEFÄRSSNITTAR
 
Det här behöver du.
100 g smör, rumsvarmt 
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2¼ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
2 tsk mald ingefära
 
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp tills konsistensen är krämig.
3. Blanda övriga, torra ingredienser i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Använd en sked och arbeta ihop till en jämn deg.
4. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut varje bit till jämna längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, och tryck till dem lite lätt med baksidan av en gaffel. Lägg dem inte för tätt, då de flyter ut under gräddningen.
5. Grädda längderna mitt i ugnen 12–15 minuter, tills de har fin gyllene färg. Ta ut och skär dem i sneda och ganska smala snittar medan de fortfarande är varma.
6. Flytta över snittarna till ett galler och låt dem svalna helt. Förvara därefter snittarna i en lufttät påse eller kakburk så håller de sig både spröda och lite sega.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0