NÄSSLOR

Passa på att plocka spröda nässlor nu när de är som bäst!
 
 
KOKKENS NÄSSELSOPPA
 
Bildresultat för nässelsoppa
 
Det här behöver du.
Så här gör du.
  • 1. Rensa bort dem grövsta stjälkarna från nässlorna.
  • 2. Skölj dem mycket noga i kallt vatten, det är ofta sand i bladvecken.
  • 3. Koka upp vatten med 0,5 tsk salt per liter.
  • 4. Lägg i nässlorna och koka i 5 minuter. Sila sen av spadet och släng det.
  • 5. Krama ur nässlorna och hacka dem fint.
  • 6. Skär gräslöken eller löken.
  • 7. Smält smöret i en kastrull, lägg i nässlorna och fänkålsfröna och låt dem fräsa på svag värme några minuter.
  • 8. Strö över vetemjölet, rör om och späd med buljongen.
  • 9. Koka sakta i 3-4 minuter, tillsätt ev grädde och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0