MOROT

Recept på morotskaka med glasyr och helt utan smör.
 
KOKKENS MOROTSKAKA
 
Morotskaka med glasyr
 
Det här behöver du.
5 dl farinsocker
2 ägg
4 morötter
4,2 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronskal
 
Så här gör du.
Riv morötterna på ett rivjärn eller i en matberedare. Riv även skalet av citronen. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner de rivna morötterna i sockerblandningen. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, och var noga med att inte rör för mycket. Smörj en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten i formen och grädda i 50-60 minuter i 175 grader. Ta ut kakan och låt den svalna medan glasyren förbereds. 

Häll florsocker i en skål och rör ner kokande vatten samt saften från en citron. Glasyren ska vara tjock, så reglera konsistensen med mer socker eller mer vatten. När kakan svalnat är det bara att bre på ett tjockt lager glasyr. Börja i mitten och bre ut över kanterna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0