BÄÄÄÄÄBURGARE

Varför inte smygstarta grillsäsongen med örtkryddade lammfärsburgare.
Dessa burgare har fått smak av rosmarin, timjan och vitlök och toppas med chèvre. Riktigt bra smakkamrater till lamm.
 

ÖRTKRYDDADE LAMMFÄRSBURGARE

 
Det här brhöver du.

Burgare:
500g lammfärs
2 vitlöksklyftor
0,75 tsk salt
2 krm peppar
0,5 dl vatten
0,5 tsk rosmarin
1 tsk timjan (torkad) eller 1-2 msk färsk hackad
ca 200g chèvre ost

Tillbehör:
4 hamburgerbröd
klyftpotatis
2 tomater, skivade
valfri sallad
rödlök, hackad eller skivad

Honung/senapsdressing:
1 msk olja (gärna mild olivolja)
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk senap
1 msk honung

Så här gör du.

Potatisen:
Värm upp ugnen till cirka 200˚ grader. Skala/borsta potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och salt. Rosta i ugn i ca 30-40 min tills potatisen har fått fin färg.

Blanda ihop dressingen.

Värm bröden eller rosta snittytan på bröden när 10 min återstår av potatisens ugnstid.

Burgare:
Blanda, vatten, pressad vitlök, salt, peppar, rosmarin och timjan i en skål. Blanda ordentligt med lammfärsen till en smidig smet.

Forma 4 stora burgare av färsen (som är ett par cm större i diameter än bröden då burgarna krymper i pannan). Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt i het pannan någon minut på varje sida. Fördela chèvreosten på burgarna och ställ dem högt i ugnen ca 5-7 min. Det går minst lika bra att tillaga lammfärsburgarna helt på grillen.

Låt var och en montera sin burgare med valfria tillbehör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0