RULLADER
OXRULLADER MED ITALIENSKA SMAKER
ca 400 g lövbiff
ca 100 g bacon/pancetta eller lufttorkad skinka
1 mozzarella
Pestorossosås:
1 dl buljong
2 tomater, skalade och grovhackade
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1 1/2 dl grädde
1/2 burk röd pesto
1 krm cayennepeppar
1/5 msk redningsmjöl
2 msk färsk basilika, hackad
Salt och svartpeppar efter smak
Tillbehör:
Pasta eller ris
grönsallad
extra pesto
Så här gör du.
Salta och peppra lövbiffarna och lägg skivor av bacon, pancetta eller lufttorkat skinka ovanpå. Lägg en bit mozzarella på varje lövbiff och rulla ihop. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Bryn rulladerna på hög värme någon minut tills de fått lite stekyta. Ta upp dem från pannan och lägg åt sidan. Fräs vitlök och tomater i olivolja. Rör ut redningsmjölet i buljong och häll i pannan. Tillsätt grädde, cayennepeppar, basilika och röd pesto. Lägg i oxrulladerna och låt sjuda under ett par minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
Servera med en god sallad, ris eller pasta, och extra pesto till den som vill.