RULLADER

Vi tröttnar aldrig på italienska smaker!  Lättlagad rätt på oxrullader med mozzarella och röd pesto får dina sinnen att förflytta sig till Italien på nolltid. Tillsammans med lite god pasta vid sidan om kan man lätt glömma att man är mitt i vinterrusket.
 

OXRULLADER MED ITALIENSKA SMAKER

 
 
Det här behöver du.

ca 400 g lövbiff
ca 100 g bacon/pancetta eller lufttorkad skinka
1 mozzarella

Pestorossosås:
1 dl buljong
2 tomater, skalade och grovhackade
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1 1/2 dl grädde
1/2 burk röd pesto
1 krm cayennepeppar
1/5 msk redningsmjöl
2 msk färsk basilika, hackad
Salt och svartpeppar efter smak

Tillbehör:
Pasta eller ris
grönsallad
extra pesto

Så här gör du.

Salta och peppra lövbiffarna och lägg skivor av bacon, pancetta eller lufttorkat skinka ovanpå. Lägg en bit mozzarella på varje lövbiff och rulla ihop. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Bryn rulladerna på hög värme någon minut tills de fått lite stekyta. Ta upp dem från pannan och lägg åt sidan. Fräs vitlök och tomater i olivolja. Rör ut redningsmjölet i buljong och häll i pannan. Tillsätt grädde, cayennepeppar, basilika och röd pesto. Lägg i oxrulladerna och låt sjuda under ett par minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

Servera med en god sallad, ris eller pasta, och extra pesto till den som vill.

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0