PIZZA

Blomkål på pizza, varför inte, prova.
 
KOKKENS BLOMKÅLSPIZZA
 
Blomkalspizza
 
Det här behöver du.
1 blomkål
3 dl riven ost
1 ägg 
salt
peppar
1 rödlök
2 klyftor vitlök
en burk krossade tomater 
1/2 chili
3 msk hackad basilika 
2 tsk honung
2 msk balsamico
125 g mozzarella
10 skivor salami
1/2 spetskål
½ purjolök
65 g ruccola
½ kruka vattenkrasse
1 avokado
2 msk pinjenötter
2 msk pumpafrön
2 msk solrosfrön
1/3 dl olivolja
3 msk hackad basilika
 
Så här gör du.

Sätt ugnen på 175°. Dela blomkål i bitar och lägg i en mixer. Mixa till fina bitar. Blanda i ost och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in den i ugnen i ca 10 minuter. Gör under tiden såsen. Hacka lök fint och bryn i en kastrull. Pressa i vitlök. Häll i tomater. Hacka chili fint och låt såsen puttra ett par minuter. Rör i basilika, honung och balsamico. Smaka av såsen med salt och peppar. Bred ut såsen på pizzabotten. Dra mozzarellan i bitar och lägg på pizzan tillsammans med salami. Grädda pizzan i ca 7 minuter i ugnen. Strimla spetskål och purjolök fint. Blanda med ruccola och vattenkrasse. Skär avokado i bitar. Rosta nötter i en torr stekpanna. Rör samman olja med basilika och smaka av med salt och peppar. Toppa pizzan med grönsaker och frön. Ringla över basilikaoljan.

 
 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0