TOMATER

Tomatsäsongen är igång och vi vill frossa i dem på alla håll och kanter. Ta ett stort lass och halvtorka dem i ugnen för ett sött och väldigt gott resultat.
 
SEMITORKADE TOMATER
 
 
Det här brhöver du.
1 kg cocktailtomater
½ msk flingsalt
1 tsk strösocker
ev vitlök, hackad timjan, citron och druvkärnolja
 
Så här gör du.

1. Sätt ugnen på 90°, gärna med varmluft. Halvera tomaterna och lägg dem med skalsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och socker.
2. Torka tomaterna mitt i ugnen, 3–4 timmar med varmluft eller 4–5 timmar i vanlig ugn, tills de ser hopskrumpna ut. Öppna gärna luckan helt några gånger under torktiden så släpper du ut en del fuktighet. Passa noga mot slutet av torkningen och ta ut tomater som verkar nästan färdiga. Om de får torka för länge i ugnen finns det risk att sockret i tomaterna bränns och då blir de mörka och hårda.
3. Låt tomaterna svalna. Om du inte ska använda dem samma dag kan du hälla på druvkärnolja och lägga i några vitlöksklyftor och hackad timjan i burken. I kyl håller de cirka 1 vecka.

Tips!
Tomaterna blir bäst om de torkas långsamt, men har du bråttom kan du dra upp värmen till 110° och torka dem kortare tid.

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0