TASTE OF INDIA

Vegetariska smaker från Indien, när ni gör denna grillade blomkåls rätt.
 
 
UNGSBAKAD BLOMKÅL MED INDISKA SMAKER
 
Det här behöver du.

2 blomkålshuvuden grilla hela

2 msk olivolja

 1 tsk salt

 1 krm peppar

 4 port ris

 1 paket haricot verts

 2 gula lökar

0,5 vitlök, rivna

0,5 röd chili

30 g ingefära

1 tsk paprikapulver

1 tsk koriander

1 krm kanel

1 tsk spiskummin

0,5-1 tsk salt

1 burk hela tomater

 2,5 dl yoghurt

 

Så här gör du.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Massera in olja, salt och peppar på blomkålen. Lägg i en ugnsfast form och laga i ugnen 30 minuter.
  3. Koka riset enligt förpackningen. Låt haricotsverts koka med den sista minuten.
  4. Skala och hacka den gula löken fint. Hacka chilin. Stek lök och chili mjukt på medelvärme i smör i ca 5 min. När löken är färdigstekt rör i skalad och riven vitlök och ingefära, paprikapulver, koriander, kanel, spiskummin och tomat. Sjud i ca 5 min till. Mixa sen slätt. Smaka ev av med mer salt.
  5. Servera med yoghurt.

 

Tips:
Det går utmärkt att grilla blomkålen hel på grillen! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0