SMÖRGÅS

Gör denna underbara steak sandwich och ha en härlig pick-nickkväll. Lika god att avnjuta på balkongen, på bryggan i solnedgången eller om det regnar – vardagsrumsgolvet.
 
STEAK SANDWICH
 
 
Det här behöver du.
4 portioner
400 g flankstek
2 gula lökar
20 g smör
olivolja
70 g farinsocker
1 dl rödvinsvinäger
1 baugette
extra virgin olivolja
Dijonsenap
Saltgurka hela
1 näve vattenkrasse, eller machesallad
 
Så här gör du.

Ta fram köttet så att det hinner bli rumstempererat. Vik in köttet i smörgåspapper och banka ut det ordentligt med en brödkavel eller vinflaska för att möra det och få samma tjocklek på köttet.

Skala löken och skär den i två centimeter breda ringar. Smält smöret i en stekpanna och slå i en skvätt olivolja och sockret. Låt sockret lösas upp och fräs löken i ca fem minuter på medelvärme, rör om ett par gånger. Tillsätt vinäger, lägg på locket och sänk värmen låt koka på låg värme i cirka 35 minuter eller tills det att de är vackert gyllene och karamelliserade, slå i lite vatten om det är svårt att få loss löken från pannan.

Sätt ugnen på 110°C och lägg in baguetten så att den blir varm.

Salta och peppra steken samtidigt som du hettar upp en non-stick stekpanna. När pannan är riktigt varm, ringla olivolja över steken och bryn den 3 minuter på varje sida (medium) eller lite längre om du föredrar genomstekt. Låt vila i ett par minuter och skär sen steken i en centimeter breda bitar och blanda dem med stekskyn.

Bred senap på baguettens underdel arrangera lök, kött, saltgurka och vattenkrassen lägg på ovandelen, klart! Slå gärna in sanwichen till hälften i smörgåspapper så blir det på snyggt och lättare att äta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0