SAFT

Plocka de vackra blommorna och gör en god saft som doftar härligt av syren och smakar lite blommigt med en ton av fruktkaramell. Färgen blir olika kraftig beroende på syrenens färg.
 
SYRENSAFT
 
 
 
 
 
Det här behöver du.
30 lila syrénklasar
1 liter vatten
600 g strösocker
1 påse citronsyra, 30 g
1 citron
 
Så här gör du.
1. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig. Tillsätt citronsyran och rör ut.
2. Skölj klasarna och plocka av blommorna i en skål/kastrull. Skiva citronen och lägg i kastrullen. Häll över den heta vätskan på blommorna och citronen.
3. Sätt på locket eller täck skålen med folie och låt svalna. Ställ kallt eller i kylen i tre dagar. Rör runt en gång om dagen. Sila sedan över i väl rengjorda flaskor. Förvara kallt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0