POTATIS

En fräschare variant av pizza med potatis, primörer, pesto och färska örter. Har du inte provat potatis på pizza än är det hög tid att prova det nu.
 

POTATISPIZZA MED RÄDISOR OCH PESTO

 
 
 
Det här behöver du.

Pizzadeg,

1 pizza
50g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl vatten, fingervarmt
7 dl vetemjöl special

Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk vetemjöl
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar

Topping:
½ kruka salvia
½ kruka basilika
½ dl olivolja
2 potatisar, tunt skivade
4 rädisor, tunt skivade
1 näve ruccola
salt
svartpeppar

Så här gör du.

Pizzadegen: 

Receptet går bra att skala upp om du vill ha mer än en pizza.
Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan. Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter. Baka ut med kavel på mjölat bakbord.

Tomatsåsen:
Fräs gul lök och vitlök i oljan, utan att den tar färg. Rör ner vetemjölet. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter. Mixa till en slät sås i en matberedare eller med en stavmixer.

Sätt ugnen på 225°c. Mixa salvia, basilika, olivolja, salt och peppar i en matberedare till en lite grynig pesto. Spara ett par blad av salvia och basilika. Sprid ut tomatsåsen över pizzabotten. Lägg ut den skivade potatisen. Grädda 15-20 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med rädisa, basilika, salvia och ruccola. Ringla peston över pizzan. Servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0