MELON

Om du inte har lönnsirap hemma kan du söta med vanligt socker.
 

Melonsoppa med mynta och getoststänger

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Betina Hastoft
 
Det här behöver du.

½ vattenmelon
¼ grön chili
några myntablad
2 msk lönnsirap
saften från ½ citron
salt

Getoststänger
1 baguette 
1 rulle getost, 200 g
4 myntakvistar
olivolja
nymald svartpeppar

Så här gör du.

1. Skala melonen och skär den i mindre bitar, ta bort kärnorna.
2. Lägg bitarna i en matberedare eller mixer. Ta bort kärnorna från chilin och blanda myntabladen med melon och chili. Mixa alltsammans. Smaka av soppan med sirap, citronsaft och salt.
3. Getoststänger: Sätt ugnen på 190°. Skär brödet först i sneda skivor och dela dem sedan på längden till stänger. Skär getosten i skivor och dela dem sedan i halvor. Fördela dem på bröden. Hacka myntabladen och fördela dem på oststängerna. Droppa på lite olivolja och vrid över svartpeppar.
4. Gratinera dem mitt i ugnen cirka 8 minuter.
5. Servera soppan iskall, gärna i höga cocktailglas med getoststängerna vid sidan om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0