JORDGUBBAR

Dessa jordgubbssuffléer smakar underbart och ser helt fantastiska ut. Perfekt efterrätt till de lite festligare tillfällena, de kommer garanterat att imponera på vänner och familj.
 
JORDGUBBSSUFFLE
 
 
 
 
Det här behöver du.
1 msk smör
150 gram jordgubbar (färska eller upptinade)
1 msk potatismjöl
2 msk citronsaft
½ vaniljestång
3 äggvitor
5 msk socker + lite extra att strö i formarna
Florsocker till dekoration
 
Så här gör du.
Smörj 6 små suffléformar/ugnsfasta skålar (ska kunna innehålla ca 2 dl/skål) med smöret. Strö formarna med lite socker.

Mixa jordgubbarna och häll dem i en gryta med potatismjölet och hälften av citronsaften. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg ner både stången och fröna i grytan. 

Koka blandningen tills den har en tjock konsistens och ta då grytan från plattan.

Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en luftig massa och vänd försiktigt ner denna i jordgubbsblandningen.

Fördela genast blandningen i formarna och ställ in dessa i ugnen på 200 grader i ca 10 min (eller tills suffléerna är fluffiga och har en gyllene skorpa på toppen).

Servera suffléerna med en gång. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0