GLASSIGT VÄRRE

Att göra egen glass tillsammans med barnen är både superkul och gott! Experimentera med egna smaksättningar med sådant ni tycker är gott. Med ett bra grundrecept i botten kan man prova olika smaksättningar, med frukt, bär, choklad, krossat godis - låt fantasin flöda och prova något okonventionellt!
 
ITALIENSK GRÄDDGLASS
 
 
Det här behöver du.
4 äggulor
100 g socker
2 dl mjölk (ej lättmjölk)
1 dl grädde

2 dl grädde (till smaksättning)

Så här gör du.

Vispa äggulor och socker i en kastrull till en luftig blandning. Värma blandningen tills den är fingervarm. Rör hela tiden. Blanda mjölk och 1 dl grädde, tillsätt denna mjölkblandning successivt i kastrullen, kom ihåg att röra hela tiden. Låt blandningen svalna ett tag och ställ sedan in i kylskåpet.

Smaksätt glassen med till exempel mosad frukt (ca 2 dl), vaniljstänger, choklad, krossat godis som polkagrisar eller daim eller mosade bär. Rör ner smaksättningen i 2 dl vispad grädde och sedan smaksättningsgrädden i den kylda glassblandningen. Vispa sedan blandningen med elvisp (eller använd glassmaskin) för att uppnå rätt konsistens. Häll över blandningen i en plastförpackning, täck över denna med plastfolie och ställ i frysen. Glassen ska stå i frysen i minst tre timmar innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0