GLASS

Supergod glass i vuxensmak, som passar till sommarens björnbär eller hallon. Det är också gott till med ananas till.
 
ROM OCH MANDELGLASS
 
Foto: Ulrika Pousette
 
Det här behöver du.

100 g mandelbiskvier 
5 msk rom
1½ liter vaniljglass 

Tillbehör
1 paket björnbär, 250 g
2–3 msk strösocker

Så här gör du.

1. Ta fram glassen så att den mjuknar. Krossa biskvierna i mortel eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med handen.
2. Lägg biskvismulet i en stor skål och häll över rommen. Rör ner glassen i blandningen. Ställ tillbaka i frysen tills det är dags att servera. Doppa en glassskopa i vatten och skeda upp glassen. Servera med lättsockrade björnbär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0