VARM CHOKLAD

En vuxen smak av rom i denna varma chokladdryck.
 

Varm choklad med rom

 
 
Det här behöver du.

1 liter mjölk 
200 g mörk choklad 
1½ dl rom
3 msk rörsocker

Garnering
2–3 dl vispgrädde 
kakao att pudra med

 

Så här gör du.

1. Hetta upp mjölken i en kastrull tills den är riktigt varm, men inte kokande. Hacka chokladen grovt och lägg ner den i mjölken.
2. Tillsätt rom och socker och rör tills chokladen är helt smält. Håll den hela tiden ordentligt varm.
3. Vispa grädden lätt. Häll upp chokladen i värmetåliga glas eller koppar, garnera med grädde och pudra lite kakao över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0