TORSK

Torsk är en god fisk, som man göra mycket med.

 

Torsk i dillsås med syrlig citrongurksallad

 
 
Det här behöver du.

4 port ris

3 dl mjölk
1 msk fiskfond/0,5 buljongtärning
1 dl crème fraiche
1-2 krm vitpeppar
0,5 pkt dill
1 tsk maizena + 2 tsk vatten
ca 500 gram torsk

0,5 gurka
0,5 citron, skalet
1 tsk citronsaft
0,5 pkt dill

200 g morötter

 

Så här gör du.

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Vispa samman mjölk och fond/buljong. Vispa i crème fraiche, peppar och hackad dill. Red med maizena utblandat i vatten. Låt småkoka på svag värme 2-3 minuter under omrörning.
  3. Skär fisken i bitar och lägg försiktigt ner den i såsen. Sjud i ca 10 min.
  4. Dela gurkan i små tärningar. Lägg i en skål och rör ner citronskal, saft och hackad dill.
  5. Skala och dela morötterna i stavar.
  6. Servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0