TOMATER

Det är jätteenkelt att göra hemgjord ketchup – och på köpet kan du dra ner en hel del på sockret.
 
KOKKENS HEMGJORDA KETCHUP
 
Bildresultat för hemlagad ketchup
 
Det här behöver du.
1 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk sött, rökt paprikapulver
2 burkar Mutti krossade tomater
1 dl rödvinsvinäger
0,5 dl rörsocker strö
0,5 dl mörkt muscovadosocker
2 tsk salt
 
Så här gör du.
1. Kör lök och vitlök i mixer till en slät massa.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Häll i lökmassan. Värm blandningen på medelvärme, och rör om. Det får absolut inte ta färg.
4. Tillsätt paprikapulvret, och fräs försiktigt under omrörning i cirka en minut.
5. Häll över tomatkonserv, vinäger, socker och salt.
6. Låt alltsamman koka ihop på medelvärme till ketchupkonsistens, det vill säga omkring en halvtimma, eller så länge som du själv föredrar. Glöm inte att röra runt emellanåt, och passa noga så att det inte kokar för kraftigt.
7. Häll upp i en väl rengjord glasburk, och förvara i kylskåp.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0