SOPPA

Passa på att laga en riktigt god grönkålssoppa nu när grönkålen är i säsong. Denna mustiga soppa serveras med stekt chorizo, massa parmesan och vitlöksbröd.
 

GRÖNKÅLSSOPPA MED CHORIZO

 
 
Det här behöver du
4 portioner
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
80 g (ca 1 liter) strimlad färsk grönkål
8 dl kycklingbuljong
1 tsk rivet citronskal från 1 ekologisk citron
1 burk kikärtor, ca 380 g, sköljda
salt, nymald svartpeppar, 1 nypa socker
Tillbehör
200 g äkta spanska råa chorizokorvar
färskriven parmesanost
vitlöksbröd
 
Så här gör du
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
3. Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
4. Tillsätt grönkålen och rör om. Låt den fräsa med ett par minuter.
5. Slå i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
6. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar en nypa socker och lite rivet citronskal.
7. Lägg i kikärtorna och hetta upp.
8. Skär korven i sneda skivor och stek den sakta på svag värme i sitt eget fett.
9. Servera soppan med korvskivor och massor av riven parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0