KARRE

En kryddig vintergryta. Får du något kvar? Frys in och spara eller lägg i lunchlådan till dagen därpå.
 
INDISK KARREGRYTA
 
 
 
Det här behöver du

800 g fläskkarré
1 gul lök
2 klyftor vitlök
0,5 l vatten
1 tärning grönsaksbuljong
0,5 msk gara masala
3 dl kaffegrädde
2 morötter
0,5 blomkålshuvud
1 äpple

3 dl Favorit ris
0,5 dl Favorit russin
naanbröd

Så här gör du

Skär köttet i bitar. 

Skala och hacka löken.

Fräs lök och kött i en gryta. 

Häll i vatten, buljong och gara masala. 

Låt grytan puttra 
så länge att lite av vattnet kokar bort.

Häll i grädden. 

Skala och skär morötterna i bitar. 

Skär blomkålen i bitar. 

Blanda ner 
morötter och blomkål i grytan. 

Låt koka 
tills de börjar att mjukna. 

Skala och hacka 
äpplet och blanda i det.

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda riset med russinen.

Servera grytan med ris och naanbröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0