GRYTA

Lite tålamod bör man ha när man gör detta långkok och det är värt väntan.
 
HET CHILI
 
 
Det här behöver du.
450 g högrev
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade
tomater
2 tärningar oxbuljong
2 tsk spiskummin
2 tsk chili
2 tsk chiliflakes
2 morötter

100 g Favorit majs
2 dl crème fraiche
1 röd chili
1 påse Favorit
tortillachips
 
Så här gör du
 
Skär köttet i bitar.

Hacka lök och vitlök.

Bryn i en gryta.

Lägg i köttet och bryn.

Häll i tomater, buljong och kryddor.

Fyll på med vatten så att köttet täcks.

Låt puttra i ca 3 timmar med locket på.

Håll koll på om du måste fylla på med vatten under tiden.

Skala och skär morötterna i bitar och lägg i slutet.

Låt bli mjuka.

Dra sönder köttet med hjälp av två gafflar.

Rör i majs.

Servera med en klick crème fraiche, hackad röd chili och tortillachips att ta upp chilin med.

En krispig grönsallad är väldigt gott till också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0