GLASS

Runda av middagen med en läcker glass som fått karaktär från kanel, kardemumma och ett uns kryddnejlika.
 
GLASS MED APELSINSALLAD
 
Av: DanSukker
 
Det här behöver du.

4 äggulor
1 dl strösocker
2 dl lätt-crème fraîche L
½ dl glykossirap
1 tsk mald kanel
½ tsk finstött kardemumma
1 krm mald kryddnejlika

Apelsinsallad
1½ dl vit sirap
2 msk vaniljsocker
2 bitar kanelstänger
2 hela kryddnejlikor
1 stjärnanis
½ röd chili i små bitar
4 apelsiner

Garnering
1 dl hackad pistaschmandel

Så här gör du.

1. Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt crème fraiche, glykossirap och kryddor. Sila genom finmaskig sil. Kör blandningen i glassmaskin eller låt stå i frysen minst 5 timmar och rör om då och då.
2. Apelsinsallad: Blanda sirap, vaniljsocker och kryddor i en kastrull och koka 2–3 minuter. Lägg i chilin. Låt svalna.
3. Skär bort skalet på apelsinerna. Halvera och skiva dem och lägg i en skål. Häll över sirapslagen. Låt stå minst 1 timme. Lägg upp apelsinerna på assietter. Lägg glass vid sidan av salladen och strö på mandeln.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0