SOPPA

Än finns det rabarber runtom i trädgårdarna. Laga en läskande, sötsyrlig soppa med krispiga bitar av rabarber.
 
RABARBERSOPPA
Bildresultat för RABARBERSOPPA
 
Det här behöver du.
7–9 rabarberstjälkar
lag
1 vaniljstång
1 liter vatten
3½ dl stsocker
 
Så här gör du.

1. Lag: Halvera vaniljstången. Koka upp vatten, socker och vaniljstång. Låt koka tills sockret löst sig. Ställ lagen att svalna.
2. Ansa rabarbern och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en bunke och slå lagen över. Låt det stå kallt att dra minst två timmar, gärna längre.
3. Ta upp vaniljstången. Servera soppan iskall i djupa tallrikar.

Tips! Servera gärna soppan med en kula vaniljglass i varje tallrik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0