PIROGER

I dag blir det vegetariskt. Gör dessa härliga piroger.
 

Spenatpiroger med grönsallad

 
Det här behöver du.

1 gul lök
1 klyfta vitlök
smör till stekning
1 krm salt1-2 krm grovmalen svartpeppar1 tsk oregano200 g spenat

 1 pkt färdig pizzadeg

1 pkt fetaost

 1 ägg

 0,5 romansallad

 2 tomater

 2 dl yoghurt

Så här gör du.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.Skala och hacka gul lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek lök och vitlök på medelvärme tills allt är glansigt, det ska inte få färg. Krydda med salt, peppar och oregano.
  2. Rör i spenaten och låt den steka med i ca 1 min, den ska bara precis bli varm.
  3. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Dela degen i fyra kvartar. Fördela spenaten på delarna, smula på fetaost, vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och baka i ugn ca 10 min.
  4. Gör sallad. Strimla salladen och tärna tomaterna.
  5. Servera med en klick yoghurt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0