LYXFIKA

God efterrätt eller lyxigt fika, du bestämmer.
 
APELSIN- OCH CHOKLADKAKA.
 
Apelsin- och chokladkaka
 
Det här behöver du.

150 g grovhackad choklad
150 gram socker
4 ägg
5 msk mjöl
500 g ricottaost
Rivet apelsinskal från 2 små apelsiner (undgå att få med den vita delen av skalet)
2 tsk. vaniljsocker
1 kryddmått salt
Färska eller frusna bär till dekoration
 
Så här gör du.
Vispa äggvitorna och saltet så hårt att du nästan kan vända skålen upp och ner utan att äggvitan rinner ur.

Vispa i en annan skål äggulorna tillsammans med sockret. Då blandningen blivit ljus och krämig så vänds försiktigt ricottan, chokladen, mjölet, vaniljsockret och apelsinskalen ner i äggblandningen. 

Till sist vänds äggvitorna försiktigt ner i smeten.

Klä en kakform med bakplåtspapper och häll i smeten.

Baka kakan i ugnen på 170 grader i ca 50 min. Dekorera till sist kakan med bär och servera med vispgrädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0