EFTERRÄTT

En underbar efterrätt med vit choklad och hallon.
 
KOKKENS PANNACOTTA.
 
Pannacotta
 
Det här behöver du.
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
80 g vit choklad

Hallonsås:
2,5 dl hallon
 
Så här gör du.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5-10 min. Koka upp grädden och mjölken tillsammans i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt sockret, chokladen och gelatinbladen (ta upp dessa ur vattnet först och krama ur dem ordentligt). Rör tills krämen är helt slät och häll sedan upp den i fina glas. Ställ pannacottan till att stelna i kylskåpet. 

Innan servering mixas hallonen med en stavmixer och såsen hälls ovanpå pannacottan. Dekorera med några hallon på toppen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0