TORSK

Simmar det runt ett grått och ledset torskblock i frysen? Prova att pigga upp den med ajvar, fetaost och kräftstjärtar i den här goda ugnsrätten.
 
KOKKENS UGNS TORSK
 
Recept: Anne Aobadia Foto: Emma Shevtzoff
 
Det här behöver du
1 msk smör till formen 
600 g torsk i portionsbitar, eller annan vit fisk
100 g fetaost 
6 soltorkade tomater, inlagda i olja
2 msk ajvar relish
2–3 dl vispgrädde 
1 tsk salt
100 g kräftstjärtar eller räkor i lag
1 krm vitpeppar, nymald
½ dl dill, finhackad
 
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål.
2. Hacka tomaterna med en vass kniv. Blanda tomaterna och övriga ingredienser med fetaosten. Häll över fisken. Gratinera cirka 20 minuter.
3. Känn efter med en kniv om fisken är klar. Servera med nykokt blomkål eller broccoli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0