SOPPA

Värmande och god soppa, som här serveras med en tunnbrödsrulle.
 

Potatis- & purjolökssoppa, tunnbrödsrulle med färskost & salami

 
 
 
Det här behöver du.

1 kg potatis
1 gul lök
1 purjolök
1 klyfta vitlök
smör till stekning
1 liter vatten
3 msk kycklingfond /
2 buljongtärningar
1 dl grädde
3-4 krm salt
2-3 krm vitpeppar

1 pkt salami
1 pkt färskost
en liten bit vitlök
1 krm grovmalen svartpeppar
1 pkt tunnbröd

 

Så här gör du.

  1. Skala och tärna potatis och gul lök. Dela och skölj purjolöken noga. Skala vitlöken. Skär ner allt i mindre bitar.
  2. Stek allt i en gryta i ett par minuter tillsammans med smör.
  3. Häll i vatten fond/buljong och koka upp. Koka under lock tills potatisen är mjuk ca 15 min.
  4. Strimla salami och rör ihop med färskost. Smaka av med en liten bit pressad vitlök, och svartpeppar.
  5. Mixa ev soppan slät med stavmixer, häll i grädden och smaka av med salt och vitpeppar. Värm upp igen.
  6. Servera med färskoströran på tunnbröd.


Tips

Du kan spara lite av det gröna på purjolöken och hacka fint. Hacket är gott att ha på tunnbrödet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0