MORÖTTER

Morötterna gör att bullarna blir saftiga och att de håller sig saftiga länge. Det är även tillsatt solrosfrön för att få det lilla extra.
 
KOKKENS MOROTSBULLAR
 
Bildresultat för MOROTSBULLAR
 
Det här behöver du.
5 dl vatten
50g jäst
5 rivna morötter
1 dl solrosfrön
3 ägg
3 msk honung
1,5 tsk salt
200g grahamsmjöl eller fullkornsmjöl
700g vetemjöl
 
Så här gör du.
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda alltsammans till en jämn men lite klistrig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Forma degen till ca 15 bullar och lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45 minuter. Bullarna gräddas i 10-12 minuter på 200 grader. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0