GULE BÖJ

Bananpannkakor är lika goda till frukost som mellanmål eller lite matigare dessert. Tillbehören kan varieras i oändlighet – från kvarg, frukt och bär till fluffig grädde och sylt. Mums!
 
KOKKENS BANANPANNKAKOR
 
 
Det här behöver du.

250 g mogna skalade bananer (2–3 stycken)
2 ägg
2 dl havregryn (ren havre)
½ tsk salt
ev 2 tsk blå vallmofrön
smör eller olja till stekning 

Tillbehör
½ ananas
1 granatäpple
25 g pistaschmandlar
1 dl naturell kvarg 

Så här gör du.

1. Skala och mosa bananerna med en gaffel. Rör ihop bananmoset med resten av ingredienserna till en trögflytande smet. Låt svälla minst 20 minuter
2. Värm en stekpanna med lite smör i och fördela smeten med en matsked. Stek pannkakorna på båda sidor ett par minuter tills de är gyllenbruna och genomstekta.
3. Skala ananasen och skär den i små tärningar. Ta ut kärnorna ur granatäpplet och hacka pistaschmandlarna grovt. Servera pannkakorna med kvarg, ananas, granatäpple och pistasch.

Tips!
Vill du ha en slät smet kan du mixa havregrynen innan du blandar dem i smeten. Havre är glutenfritt men kan vara kontaminerat av andra sädesslag. Ren havre specialhanteras från utsäde till färdig produkt. Så kontrollera att det är ren havre om det säkert ska vara glutenfritt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0