GREKLAND

Många har varit till Grekland och smakat på deras matkultur. Här kommer min variant av färsbiffar.
 
GREKISKA FÄRSBIFFAR MED YOGHURTSÅS.
 
Bildresultat för Grekiska färsbiffar
 
Det här behöver du.

4 port pasta

1 gul lök
0,25 solovitlök
ca 600 g blandfärs
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk olivolja

Sås:
2 paprikor
0,25 solovitlök
2,5 dl yoghurt
1-2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

1 ask körsbärstomater

 

Så här gör du.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kärna ur och dela paprikorna, laga dem i ugnen i ca 10-15 min, de ska bli lite mörka och bubbliga. Låt dem sen svalna lite innan du drar av skinnet och rör ihop såsen.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  4. Skala och riv i löken och solovitlöken ner i en skål blanda och sen i färs, oregano, salt och peppar. Blanda noga och forma biffar. Stek dem i olja.
  5. Dela paprikan i små bitar. Lägg den i en skål och pressa i lite solovitlök, rör i yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med tomater.


Tips

Det är alltid bra att prov steka en liten bit av färsen innan du formar biffar av alltihop. Då känner du snabbt av om du vill krydda din färs lite extra. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0