GOA BULLAR
Dessa nyttiga bullar är helt klart värda att prova. De smakar himmelskt. Du väljer själv om du vill ha äpple, päron eller morötter i, frukten/grönsakerna gör brödet riktigt saftigt.
KOKKENS GOA BULLAR
Det här behöver du.
50g jäst
5 dl fingervarmt vatten
½ dl olivolja
1 msk honung
75g solrosfrön
1 tsk salt
150g havregryn
2 morötter eller röda äpplen eller päron
150g fullkornsspeltmjöl eller annat grovt mjöl
Ca. 450g vetemjöl
Mjölk
5 dl fingervarmt vatten
½ dl olivolja
1 msk honung
75g solrosfrön
1 tsk salt
150g havregryn
2 morötter eller röda äpplen eller päron
150g fullkornsspeltmjöl eller annat grovt mjöl
Ca. 450g vetemjöl
Mjölk
Så här gör du.
Rör ner jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt honung, olja, salt, solroskärnor och havregryn och rör om. Tillsätt den rårivna frukten/grönsakerna och mjölet. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, dvs. ca 30 minuter. Forma degen till bullar och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Pensa bullarna med mjölk och grädda dem 15-20 minuter i 200 grader.
Kommentarer
Trackback