FLUFFIGT
3 ägg
25 g jäst
1 msk strösocker
5 dl mjölk
1 tsk salt
ca ½ kg vetemjöl, 8 dl
1 msk kardemumma
smör till stekning
Tillbehör
sirap
Så här gör du.
1. Vispa samman äggen i en stor bunke.
2. Smula sönder jästen i en liten skål, häll i lite socker och rör tills det blir rinnande.
3. Häll mjölken, jästen, resterande socker, salt, vetemjöl och kardemumma ner i äggsmeten. Vispa till en jämn och ganska tjock smet.
4. Jäs smeten under bakduk i cirka 1 timme. När det bubblar i smeten är det färdigt.
5. Grädda pannkakor av smeten
i smör i en stekpanna på låg medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida tills de är fasta inuti. Man kan också grädda i plättlagg om man vill ha mindre pannkakor.
6. Servera pannkakorna nystekta tillsammans med sirap. Det går även att värma upp dem och äta dem dagen därpå.