FLUFFIGT

Med nymald kardemumma i smeten blir pannkakorna extra goda. Här är en matig pannfavorit där en nypa jäst gör dem extra fluffiga. Lite annorlunda och ganska matiga pannkakor som passar både som mellanmål och som lättare kvällsmat.
 
KOKKENS FLUFFIGA PANNKAKOR
 
Bildresultat för FLUFFIGA PANNKAKOR
 
Det här behöver du.

3 ägg
25 g jäst
1 msk strösocker
5 dl mjölk 
1 tsk salt
ca ½ kg vetemjöl, 8 dl
1 msk kardemumma
smör till stekning 

Tillbehör
sirap

Så här gör du.

1. Vispa samman äggen i en stor bunke.
2. Smula sönder jästen i en liten skål, häll i lite socker och rör tills det blir rinnande.
3. Häll mjölken, jästen, resterande socker, salt, vetemjöl och kardemumma ner i äggsmeten. Vispa till en jämn och ganska tjock smet.
4. Jäs smeten under bakduk i cirka 1 timme. När det bubblar i smeten är det färdigt.
5. Grädda pannkakor av smeten
i smör i en stekpanna på låg medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida tills de är fasta inuti. Man kan också grädda i plättlagg om man vill ha mindre pannkakor.
6. Servera pannkakorna nystekta tillsammans med sirap. Det går även att värma upp dem och äta dem dagen därpå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0