SUFFLE

Bjud på en läckert lila sufflé direkt från ugnen – det är inte alls så svårt att göra som du kanske tror! De här kan du till och med ha färdiga i frysen och bara ta fram och grädda. Det blir en riktig lyxdessert tillsammans med god vaniljglass.
 
 

Blåbärssufflé

Bildresultat för Blåbärssufflé
 
Det här behöver du.
 

smör och socker till formarna 
100 g blåbär
½ + ½ dl strösocker
1 msk vatten
1 msk maizena majsstärkelse
1 äggula
3 äggvitor
1 tsk pressad citron

Garnering och tillbehör
florsocker
ev vaniljglass

Så här gör du.

 

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockerströa små suffléformar.

2. Koka blåbär, ½ dl socker, vatten, majsstärkelse och äggula till en tjock kräm under vispning. Låt krämen svalna.

3. Vispa vitorna med citronsaften till skum. Tillsätt resten av sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.

4. Vänd ner marängen i blåbärskrämen. Fördela smeten i formarna nästan ända upp till kanten. Hit kan man förbereda och ställa in i frysen.

5. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 minuter eller 12–14 minuter om de är frysta. Öppna inte ugnsluckan under tiden.

6. Pudra över lite florsocker och servera direkt, eventuellt med vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0