SQUASH

Squashen gör att brödet blir extra saftigt. Du väljer själv huruvida du vill ha brödet format som vanligt bröd eller som bullar.
 
KOKKENS SQUASHBRÖD
 
 
Det här behöver du.
 
3 dl vatten
2 dl ymer (youghurt)
50g jäst
3 dl fint riven  ekologisk squash
6 dl ekologisk rågmjöl
8 dl ekologisk vetemjöl
1 tsk salt
 
Så här gör du.
 
Blanda vatten och ymer och värm upp det till fingervärme. Rör ut jästen. Tillsätt riven squash och mjöl och arbeta samman degen. Låt degen jäsa till dubbel storlek under en kökshandduk. Forma degen till bröd eller bullar och låt den jäsa ytterligare 20 minuter. Värm upp ugnen till 200 grader. Bullar gräddas ca 20 minuter, bröd ca 35 minuter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0