SMULOR

Smulpaj går snabbt att tillaga och smakar underbart, speciellt serverat med grädde, vaniljsås eller glass.
 
KOKKENS ÄPPELPAJ MED HAVREGRYN
 
 
 
 
Det här behöver du.
 
5 stora ekologiska äpplen
125g ekologiskt mjöl
75g ekologiskt havregryn
150g ekologiskt smör
75g ekologiskt socker
1-2 tsk kanel
Flagad mandel
Eventuellt russin
 
Så här gör du.
 
Gör vid äpplena och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord form. Smält margarinet och rör sedan ner de torra ingredienserna. Fördela degen över äpplena. Strössla över flagad mandel och eventuellt russin. Grädda i 25-30 minuter på 200 grader. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0